dimecres, 6 de gener del 2010


El Nadal és una festa que consisteix en realitzar varies celebracions amb tota la familia: com ara fer el pessebre, decorar l'arbre de Nadal, celebrar la Vigília de Nadal fent cagar regals al Tió, també hi ha gent que celebra el Pare Noel. Celebrar el dia de Nadal amb tota la familia fent un gran dinar on s'acostuma a menjar la sopa de galets amb pilota, pollastre o ànec, es veu cava i es menjen neules i torrons, i amb les sobres del dinar es fan els canelons pel dia de Sant Esteve. Després d'any nou vénen els Reis encara amb més regals...

M'agrada aquesta festa perque només passa un cop l'any i és quan tenim la oportunitat de reunir-nos amb tota la familia i passar-ho bé tots plegats. Naturalment ja no és el que era. Quan era petita em feia molta més il·lusió, només pensava en els regals del Tió i dels Reis, ara ja no és el mateix, no em regalen res, només em donen diners perque jo em compri el que a mi m'agrada. Jo penso que si tenim necessitat de comprar-nos alguna cosa ho podem fer durant tot l'any, i aprofitant que són festes tots els establiments fan una gran campanya de Nadal perquè la gent compri regals, que no solen ser necessaris i més en aquests temps que hi ha una gran crisi econòmica i les families no poden gastar-se tants diners en regals, apujant el preu de les joguines, roba i tots els productes que se solen regalar, fent molt més difícil encarar el mes de gener econòmicament, que és quan comencen les rebaixes i així no les poden aprofitar per comprar regals i es veuen obligats a comprar-los a preus molt més elevats en mesos anteriors, fent que les rebaixes del gener siguin molt més fluixes que les d'estiu ja que la gent ja s'ha gastat els diners que tenien.


Per tant per mi ara el Nadal ja no és il·lusió, sinó una manera de fer gastar els pocs diners que té la gent en quantitats superiors de joguines de les que en realitat haurien de regalar als seus fills i no una festa amb l'ànima que ens transmet el Nadal que és la familia, l'amor, l'ajudar als necessitats, la pau, etc.

1 comentari:

  1. M'agrada l'explicació però, i tu? Ho feu a casa o teniu variacions pròpies?
    M'encanta que us adoneu del consumisme existent. Serà tema del proper debat. Però, una pregunta, fas regals als teus pares? Comprats o fets?
    Poques faltes d'ortografia i bon estil.
    Nota:90

    ResponElimina