dilluns, 8 de febrer del 2010

El compromís és més que una promesa.

Compromís és una paraula donada a un altra persona que has de mantenir en línia, l'has de realitzar o has de tenir presencia d'això. El compromís es allò que supera la promesa, ser fidel al compromís es construir una personalitat digna de confiança.
Quan et compromets amb algú cal que sàpigues les seves conseqüències. Per algunes persones el compromís no té cap importància però per a unes altres, quan algú es compromet i desprès no té constància d'allò al que s'ha compromès s'entristeix.

Tota persona es sotmesa algun comprimís en sa vida, el compromís més important es quan et compromets a estar amb alguna persona, a mantenir un relació i quan et compromets a ser pare o mare. Quan una persona manté una relació amb una altre, normalment s'ha compromès a estar amb ella, a compartit part de la seva vida junt a ella, a no fer-li mal a estimar-la, etc.. Quan algú es compromet a ser pare o mare s'està comprometent a fer-se càrrec d'algú, a compartir part del seu temps amb ell, jugant, ensenyant-lo, a cuidar-lo a estimar-lo...

El compromís no ha de ser una càrrega, tota persona que es compromet alguna cosa es perquè ho vol així, es una persona generosa, buscant de donar mes afecte als demès, més esforç, més benestar, etc.

Resumint, el compromís és posar en joc les nostres capacitats per assolir allò que se'ns a confiat i nosaltres em acceptat. Una persona compromesa és aquella que compleix amb les seves obligacions. Un compromís és més qua una promesa, és donar resultat allò al que al que vas acceptar.

1 comentari:

  1. Idees molt bones però manca d'estructura potser pels signes de puntuació. M'encanta la frase "el compromís és posar en joc les nostres capacitats per assolir allò que se'ns a confiat i nosaltres em acceptat".
    Nota: 60

    ResponElimina