dilluns, 8 de febrer del 2010

Compromís

El fet de comprometre't sigui amb una persona, una ideologia, una feina o un sentiment és equivalent a prometre alguna cosa amb allò o amb qui et compromets.

Un compromís és tan fort com la voluntat de la persona qui el fa; si una persona trenca les promeses i els juraments que fa serà una persona que no podrà comprometre's seriosament amb res ni amb ningú, no obstant hi ha molta gent que tria aquesta actitud com a mode de viure, sense lligams amb res ni amb ningú per sentir-se més lliures i feliços, en canvi hi ha persones que necessiten tenir compromisos, sigui amb una parella, amb una feina o amb un grup polític, han de tenir lligams que facin que estiguin units a alguna causa i així fa que se sentin complets i satisfets.
Actualment no es dóna gaire valor a la paraula ni tampoc als compromisos ja que la gent jove no hi està acostumada per culpa de la societat en la que vivim, on les coses són d'avui per demà, on no es valora la paciència ni el temps per aconseguir les coses, ni tan sols l'esforç que es fa per mantenir una promesa a qualsevol preu.
El compromís que pots tenir amb alguna persona pot ser d'amor, de fidelitat, de respecte... si parlem d'altres àmbits podríem parlar de l'obediència, la lleialtat, la professionalitat etc...

Per tant, avui dia la gent jove sol tenir compromisos amb els estudis, amb ells mateixos pel fet d'esforçar-se en aconseguir unes metes en la seva vida, comprometent-se al màxim amb allò que estan fent o desitgen fer algun dia.
També es tenen compromisos amb la parella que poden ser de fidelitat, d'amor, de conveniència, etc. i amb la família de comprensió, d'afecte, de generositat...

Ara, els compromisos no són com abans, on el fet de trencar-ne un podria fer-te perdre l'honor, la credibilitat i fins i tot la vida. Ara es pren tot més a la lleugera treient importància a segons quines coses que l'haurien de tenir, perquè al cap i ha la fi si una persona no té paraula, què li queda?

1 comentari:

  1. Em sembla un comentari absolutament genial i molt encertat. Amb una sola falta d'ortografia i un llenguatge molt correcte. No és copiat?
    Si no és així, fantàstic i si ho és, també fantàstic per les ganes.
    Molt bé.
    100

    ResponElimina