dissabte, 6 de febrer del 2010

Els compromisos al llarg del temps

Els compromisos avui dia són molt presents en tots els. Jo intento tenir la menor quantitat de compromisos possibles. No m'agrada comprometre molt a la gent en segons quins aspectes, perquè poden afectar-me o afectar a l'altra persona si no s’arriba a complir. Els meus tipus de compromisos, doncs, poden ser: socials, personals, compromisos amb els amics, en els estudis, etc. Alguns exemples de compromisos que jo tinc: si quedo amb algun company per fer un treball he d'assistir-hi, em comprometo o intento fer exercici de tant en tant, em comprometo a esforçar-me el màxim possible en els estudis, entre d'altres. Suposo que abans els compromisos, no serien molt diferents de com són ara, però pot ser depèn de amb qui els feies, si no els complies, et podien castigar o sotmetre't a condicions molt dures de treball.

En l’època del feudalisme i havia un compromís molt important del serf cap el senyor (vassallatge). En aquest pacte, el serf es comprometia a ser fidel al senyor i a servir-li en el que calgués, a canvi de rebre una protecció, un lloc on dormir en condicions i un conjunt de terres, armes i diners mínims.

En resum, els compromisos són molt importants en la vida, ja que es pot veure la responsabilitat de les persones amb sí mateixes o cap a unes altres.

1 comentari:

  1. En definitiva, et compromets o no? No m'ha quedat gaire clar. L afrase final és ben certa. Molt bé. 10.

    ResponElimina